Se je tudi vam že zgodilo, da ste zjutraj odprli oči in ob postelji vas je z izbuljenimi očmi gledal vaš mali nadobudnež poln pričakovanj, ker je danes njegov rojstni dan!? Še vedno z eno nogo v postelji, se odvlečete iz postelje in si greste skuhat kavo… No to se je meni zgodilo prejšnji teden. Ko sem se počasi sestavljala za štedilnikom me je mali že cukal za šlafrok s tisoč in enim skrbno pripravljenim vprašanjem in bombandiral moje možgane. Kdaj pridejo moji prijatelji? Kakšna bo moja torta? Kakšna bodo darila? Kaj se bomo igrali? Si zrihtala pesmice, da bomo lahko plesali, in podobno?!

Komaj ko mi je že zastavil vso to poplavo za njega smiselnih vprašanj me je zadelo … Jaooo sem pozna z organizacijo … Samo upam, da mi bo uspelo vse speljati do takrat, ko pridejo gostje. Ojoj pa bomba v stanovanju, itak da nisem rezervirala nobenga prostora za zabavo, saj sem predvidevala, da ga imamo na stotih kvadratih hiše dovolj za cca. 10 otrok. Hja, o pospravljanju pač nisem razmišljala. Pa še lase si moram oprat, pa po torto je treba v slaščičarno, darilo zavit in še in še … Saj sem ja stroj pa 4 ure bodo pa ja dovolj za vse to. No verjetno mi ni treba posebej razlagat, kakšen scenarij se je odvijal do prihoda gostov… Pa vseeno na kratko…
Otroka in sebe sem strpala v trenerko in sva šla v last minute shoping pa seveda po torto. Ko sem jo že imela v avtu, previdno položeno na sovoznikov sedež sem se spomnila še na svečke. Pripaši se, sem rekla malemu, ko sma že parkirala pred hišo, še v eno trgovino morava. No, potem sva končno prišla domov, na brzino sva se oblekla, mož se je takrat že počasi prebujal. Stvari sem po hiši sistematično strpala v prazne prostore v omarah, da je bila vsaj navidez pospravljena in pripravljena na goste. V še vedno trajajoči poplavi zakajev, kajev, in kdajev sem si lase še spretno zategnila v čop na vrhu glave in globoko vdihnila, ko je pozvonilo na vratih. Juhu, uspelo mi je , prvi gosti. Kako sem bila srečna in zmagovalno razpoložena… vse do trenutka ko so gostje odšli in sem se ozrla okrog sebe. Takrat je na vrata potrkala realnost. Jutri bom lahko ponovila vajo iz pospravljanja, danes je bil samo trening. Naslednje leto praznovanje vsekakor prepustim strokovnjakom, sama pa si privoščim masažo in pedikuro.