Dekoracija doma je eden izmed pomembnejših elementov opremljanja, saj daje prostoru življenje in dušo; je tista pika na i, ki odraža ne samo stanovalčev odnos do prostora, temveč tudi njegov karakter. A vseeno to ne pomeni, da morate na police postaviti kup malenkosti, na katerih se bo nabiral prah, na stene pa navesiti vse art posterje in umetnine (ne)znanih slikarjev, ki so vam všeč. Ko gre za dekor doma, naj bo vaše glavno vodilo: manj je več. Vsaka dekoracija pa naj je premišljeno dejanje, ki bo ne samo odražalo vaše razumevanje prostora, temveč tudi popravljalo njegove morebitne manjše napake ali slabosti.

Poti, kako doseči, da bo vaš dom odražal vašo osebnost, je več – od kombiniranja različnih, vam všečnih barv in materialov, igranja z različnimi stili, do eksperimentiranja z združevanjem bolj ali manj konvencionalnih kosov pohištva ter uporabe najrazličnejše notranje dekoracije. K slednji prištevamo tudi dekorativne stenske nalepke – inovativno rešitev v boju zoper puste in dolgočasne stene – katerih prednosti vam predstavljamo v nadaljevanju.

Stenske nalepke, ki – poleg poslikav sten, stenskih tatoojev in stenskih fototapet – predstavljajo eno od možnosti popestritve praznih, enobarvnih sten, so na trgu sicer že dalj časa, a jim je veliki met uspel šele v zadnjih letih. Dekorativne stenske nalepke, ki so tako sprva krasile zgolj stene modernejših (gostinskih) lokalov, danes že krasijo številne prostore naših domov. Glavni razlog za to gre iskati predvsem v njihovih številnih prednostih – cenovni dostopnosti; enostavni in hitri namestitvi; nezahtevni odstranitvi, ki ne pušča madežev na stenah; pestri izbiri različnih motivov, zaradi česar jih je mogoče namestiti v prav vsak prostor ter možnosti namestitve na vse gladke (steklene, plastične in lesene) površine.

Čeprav je osnovna funkcija stenskih nalepk, ki jih je mogoče nabaviti tako v klasičnih, kot tudi v številnih spletnih trgovinah, predvsem estetska, pa ima ta moderna in za oko privlačna stenska dekoracija tudi izjemno praktično vrednost – z njimi je namreč mogoče bodisi poudariti mesta, ki v določenem prostoru pritegnejo največ pozornosti, bodisi prekriti določene pomanjkljivosti na stenah, kot so male površinske poškodbe in madeži, ki so nastali zaradi hišnih ljubljenčkov in/ali umazanih otroških prstkov.

Stenske nalepke, ki so po večini narejene iz vinila – na vodo in madeže odpornega, kvalitetnega materiala – tako niso zgolj zabavna rešitev za edinstveno in unikatno okrasitev vašega doma, temveč so tudi dekorativni dodatek, s katerim boste izrazili svojo individualnost, drugačnost in prefinjenost; so več kot zgolj dekoracija – so presežek v dekoriranju doma.