Medtem, ko so nekatere predstavnice nežnejšega spola že po naravi videti mlajše, kot so dejansko, druge – kljub uporabi različnih (čudežnih) kozmetičnih preparatov in tretmajev – nikakor ne morejo skriti svojih let. Pogosto je temu tako zaradi napačne izbire frizure.

Izbira pričesk, s katerimi je mogoče ustvariti mladostnejši videz, je – kljub vsesplošnemu nasprotnemu prepričanju – izjemno široka. Prvo tako pričesko predstavlja kratka frizura z resicami, ki izžareva tako razposajenost in igrivost, kot tudi življenjsko moč ter samozavest. Nadalje spada med nežne, energične in igrive frizure – kar mladostne frizure po svoji definiciji vsekakor so – vedno trendovski frufru, ki s svojim nežnim padanjem na obraz, na naraven način prekrije drobne gubice na čelu in v zunanjih kotičkih očeh. Idealno rešitev za mladosten izgled, predstavljajo tudi romantični kodri, ki mehko padajo na ramena, visoko spete pričeske ter čopi. Pri slednjih pazite zgolj na to, da ne bodo preveč strogo in dosledno oblikovani, saj boste s tem dosegli ravno nasproten učinek od željenega. Nadalje lahko za mladosten videz posežete tudi po srednje dolgih in dolgih laseh ter kratko postriženem bobu. Medtem, ko bodo prvi lepo skrili manjše gubice na obrazu, bo slednji poskrbel za razposajen, energičen in samozavesten izgled.

Ker pa je mogoče starejši videz doseči tudi s sivimi lasmi in/ali napačno izbrano barvo las, pazite tudi pri tem. Obstaja več različnih metod barvanja las, od barvnih prelivov, ki – zaradi odsotnosti alkohola in amoniaka – predstavljajo najnežnejšo alternativo, do pol-obstojnih in obstojnih barv za lase. Za slednje je značilno, da – zaradi prisotnosti vodikovega peroksida – v lasni kutikuli delno odstranijo naravne barvne pigmente in jih nadomestijo z novimi. Ne glede na to, za katero metodo barvanja las se boste odločili, pa imejte v mislih, da so zgolj tople in sveže barvne nianse (kot sta rjava in bakreno rdeča) tiste, s katerimi boste dosegli mladosten videz.