Padla je odločitev, da kupite dildo. Pa veste kako izbrati? Na kaj je treba biti pozoren? Kaj sploh ponuja tržišče? Obstaja veliko dildov, tako da zagotovo vsak izmed nas najde nekaj zase. Razlikujejo se po obliki, barvi, materialu in seveda velikosti. Pred nakupom je dobro vedeti, kje, s kom in kako ga nameravate uporabljati. Dildo za analni seks je namreč drugačne oblike in iz drugih materialov, kot tisti za vaginalni seks. Boste dildo delili s partnerjem/partnerico ali ga boste uporabljali samo za samozadovoljevanje? Želite dildo z realističnim izgledom? Kakšen material preferirate? Trši ali mehkejši? Vse to so vprašanja s katerimi se srečamo pred nakupom.

Klasičen dildo

Je najbolj razširjen in ima realistično obliko penisa. Nekateri nosijo imena slavnih pornoigralcev, saj so nastali po njihovi meri. Običajno so kožne barve, obstajajo pa tudi takšni, ki izstopajo (npr. fluorescentna barva).

Dvostranski dildo

Lahko ga uporabljata dve osebi, če želita, tudi hkrati. Obstajajo v različnih barvah in velikostih.

Realističen dildo

Je barve kože, po izgledu in otipu spominja na pravi penis.

Analni dildo

Namenjen je izključno analni penetraciji. Od ostalih se razlikuje po širšem spodnjem delu, običajno pa ima tudi varnostni trakec, ki omogoča lažji nadzor dilda. Naj se sliši še tako neverjetno, precej pogosto se je zgodilo, da so se razni predmeti izgubili v anusu. Analni dildo zaradi svoje oblike to možnost izključuje.

Strap-on dildo

Pritrdi se na poseben pas, namenjen je razvajanju partnerja ali partnerice. Primeren je za pare, ki se radi vroče poigrajo.

Glede na materiale lahko izbirate med plastičnimi, silikonskimi, kovinskim in akrilnimi, med cenejšimi različicami pa so dildi iz želeja ali lateksa. Trenutno najnovejša iznajdba je dildo iz cyberskina, ki je zelo podoben človeški koži, je mehak in gladek, čiščenje pa preprosto.

Ob nakupu dilda pa ne pozabite na lubrikant. Najbolj priljubljen je lubrikant na osnovi vode, ki ne pušča sledi na posteljnini in ne poškoduje vaše igračke. Obstajajo z različnimi okusi, za več informacij se posvetujte s prodajalcem ali klnite tukaj