Ocenite svojo trenutno situacijo in ugotovite, če ste izbrali pravo karierno pot zase, ali pa se obtičali v napačni službi.
Vsi si želimo delo, ki nas osrečuje. Konec koncev nimaš nikoli občutka, da je to kaj počneš delo, če počneš to kar imaš rad. Ampak težko je oceniti, če si dejansko tam, kjer želiš biti. Če se najdete v nalednjih točkah je zelo verjetno, da ste našli prav poklic zase. Če pa se v naslednjih točkah ne najdeš prav pogosto, pa je mogoče zadnji čas, da pričneš iskati drugo službo.
1. Zjutraj se prebujaš poln energije
Ste običajno navdušeni, ko zjutraj vstanete, da se je vaš dan pričel in se z namehom odpravite na delo? Verjamete ali ne, veliko je takšnih ljudi, V resnici je zelo preprosto. Ko počneš to kar imaš rad, pride navdušenje samo od sebe, neglede na uro.
2. Veseliš se trenutka, ko boš ugotovil kaj vse te čaka na dnevnem redu
Pripravljeni ste se soočiti z vsemi izzivi, ki jih dan lahko prinese. Ljudje, ki imajo radi svoje delo sprejmejo vsakodnevno rutino in vedo da morajo prvo postoriti male stvari, da se prebijejo do velikih.
3. Izžarevate srečo
Nekateri ljudje že samo s svojo prisotnostjo vnašajo v prostor veselje in ga širijo med ljudi, ki jih obkrožajo. Ti ljudje so zelo pomembni za klimo v vsakem delovnem okolju, ker lahko polepšajo še tak turoben dan. Ste eden izmed njih?
4. Dan kar poleti mimo vas
Zdi se vam, da vaš delovni dan nima dovolj ur, da bi opravili vse kar želite, za razliko od tistih nesrečnih ljudi, ki konstantno pogledujejo na uro in čakajo, da njihov delovnik mine.
5. Uživaš v času, preživetem na delovnem mestu
Čeprav vas družina in prijatelji ne razumejom vi dejansko radi preživljate svoj čas na delu. Ko imate možnost delati, kar radi počnete ste najboljši možni VI.
6. Z veseljem se lotevaš novih projektov
Na svojih trenutnih projektih delaš z veliko vnemo in komaj čakaš na nove. Delo opravljaš z veseljem in nič ti ni težko.
7. Ste optimistični
Če se vam približuje rok za končanje nekega projekta ste dober motivator drugih in vzpodbujate tako sebe kot okolico. Ste tisti, ki vedno vidi luč na koncu tunela.
8. Cilje podjetja jemljete kot svoje osebne
Dobro stanje podjetja vam je zelo pomembno. Vedno težite k temu, da bi bilo poslovanje še boljše. Veliki dosežki firme so vam v osebno zadovoljstvo.
9. Sodelavcem nudite svojo pomoč in podporo
Medtem, ko drugi morda tekmujejo med seboj, ste vi vedno pirpravljeni pomagati za dosego najboljših možnih rezultatov. Do vseh ste prijaznim,zaradi vaše  osebnosti pa ste dobrodošla družba vsem okoli vas.
10. Pozitivno naravnani ste tudi, ko niste v službi
Ljudje, ki imajo radi svoje delo so po navadi bolj srečni in zadovoljni tudi v osebnem življenju.